Skip to main content

Ultralydsscanning

I klinikken råder jeg over en af de mest  avancerede scannere fra Wisonic til muskuloskeletal ultralydsscanning. På kort tid kan jeg få billeder som klart viser omfanget af din skade, så vi kan planlægge dit behandlingsforløb. Jeg har mulighed for at kunne undersøge om der er ændringer i strukturer, eller om der er inflammation i sener, led og muskler.

I forhold til andre klinikker, som vælger at tage et ekstra gebyr for ultralydsscanning, så er det en del af prisen i hos mig. Det er et af mine vigtigste redskaber, i forbindelse med at stille diagnosen på din problemstilling, så jeg kan målrette behandling med shockwave eller laser. Og det skal du ikke betale ekstra for, at jeg gerne vil det bedste for dig og din skade.

BOOK DIN TID HER

Hvad kan jeg se med ultralydsscanning

  • Skader på ligamenter og sener
  • Overrivninger af muskler
  • Betændelses tilstande i sener og slimsække
  • Forkalkninger i sener
  • Symptomer på gigt i led

Jeg scanner ikke i forhold til cancer eller graviditet. Her henviser jeg til det offentlige system.

Hvordan fungere ultralydsscanning

Ultralydsscanning fungerer ved, at man sender en række lydbølger (ultralyd) ind i kroppen, som kastes tilbage og danner et ekko. Alt efter hvad lydbølgerne rammer, sendes der forskellige signaler (billeder) tilbage. Det er så de billeder jeg tolker og bruger til at stille diagnosen ud fra.

I forbindelse med scanningen smøres en gelé på huden, hvor der skal scannes, derefter bevæges probe hovedet  frem og tilbage over det område, der skal scannes. Lydbillederne oversættes derefter til et billede på en skærm. Dette er ganske ufarligt.

Når jeg har lavet de nødvendige billeder og videoklip, gennemgår jeg det sammen med dig, så du forstår din skade.