Skip to main content

Achillessenesmerter - behandling med shockwave og laser

Har du achillessenesmerter?

Jeg ved hvad du føler og kan hjælpe dig med effektiv behandling, så du igen får mindre smerte og mere funktion.

Jeg hjælper dig hurtigt og effektivt, så du kan komme retur til dine normale aktiviteter i hverdagen, via en behandlingskombination med shockwave og laserterapi. På den måde får du din livskvalitet tilbage, og skal ikke føle dig begrænset længere.

Jeg kan også vejlede dig til valg af de rette indlægssåler til brug for aflastning af din achillessene, og har altid såler på lager. Som du kan få med hjem samme dag du er i klinikken.

Mit fokus er på at fjerne årsagen til dine smerter, og ikke kun symptomet. Første gang du kommer laver jeg en ultralydsscanning, for at afdække graden af problemstillingen, så vi kan målrette behandlingsforløbet efter dit behov. Der er stor forskel på om det er midtsene eller ved hæftet som giver smerter. Eller det er grundet inflammation eller en slimsæk der trykke. Målet er at du har en 50 % reduktion af dine smerter inden for de første 3 behandlinger.

BOOK DIN TID HER

Hvordan hjælper jeg dig ved achillessenesmerter?

Et normalt behandlingsforløb i den akutte fase af en achillesseneskade vil kræve et sted mellem 4 til 6 behandlinger, men kan dog variere en del.

Ved langvarige problemstillinger kan det forventes at skulle have mellem 8 til 12 behandlinger eller mere, dette kan eksempelvis være ved forkalkninger af selve senen eller kraftig inflammation

Det afhænger af den enkelte situation og problematik, men du vil kunne mærke forbedringer allerede efter er par behandlinger.

Jeg kombinere shockwave og laserterapi, sammen med de andre redskaber i klinikkens værktøjskasse. Efter behandling, kan man forvente at mærke en smertelindring og øget mobilitet og funktion. Hele vejen igennem shockwave- og laserbehandlingen følger jeg op med ultralydsscanning, for at at kunne justere behandlingen og intensiteten.

Undersøgelse af achillessenen

Da der er flere forskellige typer af diagnoser til achillessenesmerter, så bruger jeg nogle forskellige test for at afklare problemstillingen, kombineret med ultralydsscanning.

På ultralydsscaningen kan jeg se hvilke struktur der præcist er ramt. Er der tale om hævelse, inflammation i eller omkring senen, eller er det relateret til selve fæstet på hælknoglen og forkalkninger.

Smerter i akillessenen kan komme til udtryk på flere måder. Den kan ligge direkte på akillessenen, omkring hælknoglen eller omkring achillesenen. Jeg hjælper dig med at forstå dem.

Oftes kan pause give anledning til at smerterne forsvinder, men det fjerner dog kun sjældent årsagen til problemet. Smerterne og irritationen i  akillessenen kan ofte være et tegn på, at du bevæger dig uhensigtsmæssigt, hen over et eller flere led.