Skip to main content

Hælspore - behandling med shockwave og laser

Har du smerter under hælen og tror du at er det en hælspore?

Jeg ved hvad du føler og kan hjælpe dig med effektiv behandling, så du igen får mindre smerte og mere funktion.

Jeg hjælper dig hurtigt og effektivt, så du kan komme retur til dine normale aktiviteter i hverdagen, via en behandlingskombination med shockwave og laserterapi. På den måde får du din livskvalitet tilbage, og skal ikke føle dig begrænset længere.

Jeg kan også vejlede dig til valg af de rette indlægssåler til brug for aflastning, og har altid såler på lager. Som du kan få med hjem samme dag du er i klinikken.

Mit fokus er på at fjerne årsagen til dine smerter, og ikke kun symptomet. Første gang du kommer laver jeg en ultralydsscanning, for at afdække graden af din hælspore, så vi kan målrette behandlingsforløbet efter dit behov. Målet er at du har en 50 % reduktion af dine smerter inden for de første 3 behandlinger.

BOOK DIN TID HER

Hvordan hjælper jeg dig ved hælspore?

  1. Jeg starter med at lave en grundig undersøgelse af dig og din fod. Det gør jeg for at få fundet årsagen til dine symptomer.  Herefter laver vi en ultralydsscanning for at afdække senens tilstand.
  2. Ud fra disse undersøgelser, sammensætter vi ud fra dit mål et effektiv behandlingsforløb. Det vil indeholde en kombination af shockwave- og laserbehandling, som både behandler årsag og symptomet.
  3. Når du er under behandling kan du stadig være fysisk aktiv. Aktiviteter skal blot være af en type, som reducere stødbelastningen, samt muskulaturen i foden skal styrkes ved hjælp af de rigtige øvelser.

Hvad er en hælspore

En hælspore eller på latinsk Plantar Fasciitis er en hyppig årsag til smerter i foden eller under din hæl. Smerten kommer når du træder ned på foden. I starten vil smerterne være når du belaster foden, men i takt med at tilstanden forværres, kan det også komme i hvile.

Dette kommer som følge af en overbelastning på bindevævets og senens fæste på hælbenet. Det kommer ofte hvis man står meget længe på hårdt underlag som eksempelvis beton, eller ved meget gang. Ligeledes kan kraftig overvægt, også give en øget belastning på svangsenen.

Det kan også komme i forbindelse med løb, eller sportsgrene med mange hop og landinger. Det kunne være badminton eller håndbold. Hvis ikke man laver en aktiv hælspore behandling når symptomerne opstår, så vil man kunne risikere at have symptomerne i op til 1-2 år, før at det er gået i sig selv.